Logga in »

Test

Beteendeterapeutiska föreningen

träd

Beteendeterapin kom till Sverige under senare delen av 1960-talet, bland annat sedan Sten Rönnberg (numera professor emeritus) besökt USA och kommit i kontakt med denna nya terapiform. 1971 bildades Beteendeterapeutiska föreningen av en grupp lärare och studenter vid pedagogiska institutionen vid Stockholms universitet.

Ändamålet med föreningen är att sprida information om beteendeterapi. Detta sker främst genom att marknadsföra utbildningar med seriösa utbildare. Föreningen har i egen regi vidareutbildningar i kognitiv beteendeterapi i form av kortare kurser och workshops med välrenommerade svenska och utländska terapeuter som lärare.

Föreningen samarbetar med andra organisationer inom kognitiv beteendeterapi, i andra länder och är medlem i European Association for Behavioural and Cognitive Therapies.

BTF består av medlemmar och stödmedlemmar. BTF är framförallt en förening som består av kliniker inom kognitiv beteendeterapi, och därtill välkomnar vi övriga personer som är intresserade av kognitiv beteendeterapi att bli stödmedlemmar.

Antalet medlemmar och stödmedlemmar i föreningen är idag över 1000. De flesta medlemmar är psykologer men de flesta människovårdande yrken finns representerade och är välkomna som medlemmar.

Medlemmar och stödmedlemmar får fyra gånger per år medlemstidningen Beteendeterapeuten, som informerar om vad som händer inom beteendeterapin i Sverige och internationellt, t ex om lokalföreningsmöten, medlemsnytt, inbjudan till föreläsningar och workshops. Alla medlemmar och stödmedlemmar får också tidskriften Cognitive Behavior Therapy utan extra kostnad.

För att bli medlem eller stödmedlem i Beteendeterapeutiska föreningen fyller du i medlemsregistreringen här på hemsidan. Medlemsavgiften är f.n. 600 kr per år. För mer information om stödmedlemskap och medlemskap klicka här.

Beteendeterapeutiska föreningen | Kammakarg 62 | 111 24 STOCKHOLM | PG: 850983-8

Producerad av: Livanda